18 + 2 πετυχημένα Shopify Stores σε Fashion & Beauty

Το Shopify έχει αναδειχθεί σε μία από τις κορυφαίες πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου παγκοσμίως, κερδίζοντας συνεχώς έδαφος στη διαδικτυακή αγορά. Η ευκολία και απλότητα χρήσης καθώς και η εστιασμένη εμπειρία του χρήστη είναι μερικοί από τους πολλούς λόγους της αυξανόμενης επιτυχίας της πλατφόρμας! Με εκατομμύρια καταστήματα που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα, από μικρές επιχειρήσεις έως και μεγάλα διεθνή brands, το Shopify έχει γίνει η πρώτη επιλογή για όσους θέλουν να εισέλθουν ή να ενισχύσουν την παρουσία τους στον κόσμο του ηλεκτρονικού εμπορίου.
Σε αυτό το άρθρο, θα εξερευνήσουμε μερικά από τα πιο δημοφιλή και επιτυχημένα brands από το χώρο του fashion και του beauty, που έχουν επιλέξει το Shopify για τις διαδικτυακές τους δραστηριότητες.

VICTORIA BECKHAM

Η Victoria Beckham ίδρυσε το ομώνυμο fashion label της το 2008 και έκτοτε έχει γίνει η φωνή του μοντέρνου μινιμαλισμού, επικροτούμενη για την ευελιξία, την έντονη αίσθηση κομψότητας και την αβίαστη προσέγγιση στο ντύσιμο των γυναικών. Αποτελεί με βεβαιότητα ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της πλατφόρμας. Xρησιμοποιεί εξαιρετικά βίντεο και φωτογραφίες για να παρουσιάσει τη σειρά ρούχων, τσαντών, παπουτσιών και αξεσουάρ. Το e-shop συνδέεται επίσης με το Victoria Beckham Beauty, ένα κατάστημα ομορφιάς, περιποίησης και αρωμάτων, επίσης στην πλατφόρμα Shopify.

Visit Website

GYMSHARK

H εταιρεία Gymshark είναι ένα από τα μεγαλύτερα brands στο χώρο του gymwear και κέρδισε τη δημοφιλία του χάρη στο success story που κρύβεται από πίσω. Ο φοιτητής Ben Francis το 2012 ξεκίνησε αποστέλλοντας δέματα από το γκαράζ του σπιτιού του και κατάφερε μέσα σε 10 χρόνια να τρέχει μία εταιρεία που πλέον αποτιμάται στo 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια! Το e-shop της Gymshark λειτουργούσε αρχικά σε πλατφόρμα Magento, αλλά μετά από μία καταστροφική Black Friday η εταιρεία έκανε migration σε Shopify και δεν ξανά κοίταξε πίσω. Μέχρι και σήμερα η επιχείρηση αναπτύσσεται με ταχύτατους ρυθμούς γνωρίζοντας μεγάλη επιτυχία και αποτελώντας ακόμα ένα επιτυχημένο παράδειγμα μεγάλου brand που εμπιστεύεται το Shopify!

Visit Website

REBECCA MINKOFF

Η Rebecca Minkoff είναι ένα luxury brand με τεράστια ποικιλία ενδυμάτων, τσαντών, υποδημάτων, και αξεσουάρ που ξεκίνησε το 2009 και πλέον τα κέρδη του αγγίζουν το ποσό των 100 εκατομμυρίων δολαρίων. Αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα Shopify stores και διακρίνεται για την εκλεπτυσμένη οπτική αισθητική του. Διαθέτει ένα ενσωματωμένο σύστημα ανταμοιβών των χρηστών του που βοηθάει να μετατραπούν οι πελάτες σε ambassadors, δίνοντάς τους πόντους για δραστηριότητες όπως το follow στα social media, τη δημιουργία λογαριασμού, την αγορά περισσότερων προϊόντων από τo brand και τη καταχώρηση online κριτικών.

Visit Website

ALLBIRDS

Το συγκεκριμένο brand φημίζεται για τα άνετα παπούτσια του, τα οποία κατασκευάζονται από φυσικά υλικά υψηλής ποιότητας, όπως το δέντρο ευκάλυπτου και το ζαχαροκάλαμο. Ιδρυτής του brand είναι ο Νεοζηλανδός Tim Brown, ο οποίος άρχισε να αναρωτιέται γιατί τόσο εντυπωσιακά, βιώσιμα υλικά ήταν σχεδόν ανύπαρκτα στη βιομηχανία υποδημάτων και κάπως έτσι συνέλαβε το concept του brand. Αυτό το κατάστημα Shopify κάνει εξαιρετική δουλειά στο να διηγείται την ιστορία της μάρκας, παρουσιάζοντας τα προϊόντα και εκφράζοντας τις αξίες της βιωσιμότητας και με αυτό το τρόπο κρατά τα πράγματα απλά με έναν εύκολα πλοηγήσιμο ιστότοπο.

Visit Website

TRIANGL

Aκόμα ένα swimwear brand που ιδρύθηκε από ένα Αυστραλιανό ζευγάρι και κέρδισε μεγάλη αναγνωρισιμότητα πριν 12 περίπου χρόνια χάρη στα μοναδικά και ιδιαίτερα σχέδια μαγιό που λάνσαρε. Μέσα σε 2 χρόνια από την ίδρυση του, οι πωλήσεις του έφτασαν στα 25 εκατομμύρια δολάρια. H Triangl έχει επίσης μεταβεί στη Shopify Plus διαδίδοντας με τη μοναδική αισθητική της την ατμόσφαιρα του καλοκαιριού σε όλο τον κόσμο!

Visit Website

THE FRANKIE SHOP

Το brand αυτό αποτελεί τον απόλυτο προορισμό για μινιμαλιστικά και cool looks και απευθύνεται σε γυναίκες με σύγχρονη αισθητική, που απολαμβάνουν κλασσικά κομμάτια με ένα luxury twist που ταιριάζουν απόλυτα με τον urban τρόπο ζωής τους! Αυτό το κατάστημα στο Shopify είναι απλό και μινιμαλιστικό. Στην αρχική του σελίδα περιλαμβάνει μόνο το μενού, τα νέα προϊόντα και τις τελευταίες συλλογές. Ο απλός του σχεδιασμός στην πλατφόρμα επιτρέπει να αναδειχθεί η μοναδική αισθητική των προϊόντων που προσφέρει και κρατάει το ενδιαφέρον του χρήστη, βελτιώνοντας το User Interface και Experience!

Visit Website

ALO YOGA

Το Alo Yoga είναι ένα brand που εξειδικεύεται σε gymwear και προσφέρει επίσης προϊόντα ομορφιάς και εξοπλισμό γυμναστικής.Η εταιρεία είναι αφιερωμένη στο healthy lifestyle και στη κίνηση και μέσα από το e-shop προσφέρει απεριόριστα μαθήματα γιόγκα, φυσικής κατάστασης και διαλογισμού στο σπίτι με μια δωρεάν δοκιμαστική περίοδο 14 ημερών. Ενσωματώνει επίσης ένα εμπορικό feed από το Instagram με περιεχόμενο που δημιουργούν οι χρήστες. Το Alo Yoga είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα για το πώς να διαχειριστεί κανείς ένα επιτυχημένο κατάστημα Shopify. Με καταστήματα στη Νέα Υόρκη και την Καλιφόρνια, το e-shop του αντικατοπτρίζει την απλή, καθαρή αισθητική των φυσικών του τοποθεσιών. Ένα από τα κορυφαία καταστήματα του Shopify, η ιστοσελίδα του είναι εύκολη στην πλοήγηση, και η homepage του περιλαμβάνει στιγμιότυπα δημοφιλών και νέων προϊόντων που μπορούν να αγοραστούν απευθείας.

Visit Website

SKIMS

Aκόμα μία άκρως επιτυχημένη εταιρεία που χρησιμοποιεί πλατφόρμα Shopify είναι το fashion brand Skims της Kim Kardashian, η οποία ξεκίνησε το 2019 και έφτασε μέσα σε τέσσερα μόλις χρόνια να αυξήσει την αξία της στα 4 δισεκατομμύρια δολάρια! Με μία πλούσια αγοραστική εμπειρία εντός του e-shop τα εκατοντάδες προϊόντα έχουν διαμορφωθεί με τρόπο εύκολα πλοηγήσιμο για τον χρήστη.Το e-shop είναι εύκολο να χρησιμοποιηθεί τόσο σε mobile όσο και σε desktop οθόνες, καθώς εικόνες προϊόντων, μεγέθη, καλάθι αγορών, αξιολογήσεις είναι όλα εύκολα και γρήγoρα με ένα άγγιγμα, χωρίς προβλήματα! Λαμβάνοντας υπόψη τον σημαντικό ρόλο που παίζουν τα social media στην επιτυχία τόσο της Kim Kardashian όσο και των επιχειρηματικών της δραστηριοτήτων, το mobile experience και ένας αποτελεσματικός σχεδιασμός είναι ζωτικής σημασίας για να μετατραπούν οι ακόλουθοι από τα social media σε πελάτες!

Visit Website

CULT GAIA

Ακόμα ένα πετυχημένο luxury fashion brand που αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα Shopify πλατφόρμας είναι η Cult Gaia, ένα brand συνώνυμο του κομψού μινιμαλισμού! H chic και luxury αισθητική του brand αποτυπώνεται σε μεγάλες εικόνες και βίντεο σε πλήρη οθόνη στην homepage οι οποίες προσελκύουν τους επισκέπτες, ενώ οι προωθητικές πωλήσεις και εκπτώσεις είναι εμφανείς σε όλο το site, προσφέροντας στον χρήστη εύκολη πλοήγηση και μια πολύ θετική εμπειρία, που τον ενθαρρύνει να επιστρέψει ξανά και ξανά για τις αγορές του!

Visit Website

BREMONT

H εταιρεία Bermont είναι ένα luxury brand ρολογιών με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, γνωστό για τα ρολόγια μηχανικής υψηλής ποιότητας που σχεδιάζονται να διαρκούν μια ζωή. Διαμορφωμένος σε πλατφόρμα Shopify, χρησιμοποιεί εικόνες υψηλής ποιότητας των προϊόντων καθώς  και ποιοτικά βίντεο που δείχνουν τα προϊόντα να φτιάχνονται χειροποίητα και έτσι καταφέρνει να δημιουργήσει μια υψηλής κλάσης εμπειρία ιστοτόπου που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη! Αξιοσημείωτο είναι ότι η σελίδα του About us είναι πραγματικά εντυπωσιακή καθώς διηγείται την ιστορία της μάρκας, πώς δημιουργήθηκε και τι αντιπροσωπεύει!

Visit Website

KYLIE COSMETICS

Ένα από τα πιο πετυχημένα παραδείγματα Shopify e-shop είναι το beauty brand της Kylie Jenner, Kylie Cosmetics. Τον Αύγουστο του 2016, τα Kylie Cosmetics αντιμετώπισαν πάνω από 200.000 επισκέπτες που έπληξαν το online κατάστημα ταυτόχρονα κατά τη διάρκεια ενός από τα μεγαλύτερα λανσαρίσματα προϊόντων στην ιστορία του e-commerce, γεγονός που δείχνει την ικανότητα του Shopify να ανταποκρίνεται σε μεγάλο αριθμό χρηστών. Πρόσφατα η Kylie Jenner, λάνσαρε τη δική της σειρά ρούχων εγκαινιάζοντας το δικό της fashion brand Khy, το οποίο λειτουργεί επίσης σε πλατφόρμα Shopify!

Visit Website

FENTY BEAUTY

Η εταιρεία Fenty Beauty της Rihanna αποτελεί από την ίδρυση της ένα από τα κορυφαία brands στο χώρο του beauty παγκοσμίως και είναι γνωστή για τα καινοτόμα προϊόντα περιποίησης και ομορφιάς. Το inclusivity και το diversity αποτελούν τους βασικούς πυλώνες του brand και ένας από τους πρωταρχικούς στόχους της εμπειρίας του χρήστη είναι αυτοί να επικοινωνούνται αποτελεσματικά μέσα από τη πλοήγηση στο e-shop! Ένα χαρακτηριστικό που διαφοροποιεί την ιστοσελίδα της Fenty Beauty στο Shopify είναι η λειτουργία "Βρείτε την Απόχρωσή Σας", το οποίο χρησιμοποιεί τεχνολογία AI για να βρει αμέσως τη κατάλληλη απόχρωση foundation, βάσει της ανάλυσης του δέρματος του πελάτη. Με αυτό το τρόπο το User Experience απογειώνεται καθώς, η πλατφόρμα επιτρέπει στους χρήστες να δοκιμάσουν εικονικά το foundation σαν να ήταν σε φυσικό κατάστημα.

Visit Website

PAT MCGRATH LABS

Άλλο ένα δημοφιλές brand από το χώρο του beauty που ιδρύθηκε από τη διάσημη makeup artist Pat McGrath, η οποία συνεργάζεται με διάσημα brands παγκοσμίως όπως Prada, Valentino, Versace, και πολλά άλλα. Από την ίδρυση του το brand σπάει πολλαπλά ρεκόρ πωλήσεων, χάρη στο αποδοτικό marketing που επιτυγχάνει μέσα από τα social media αλλά και χάρη στο λειτουργικό και αποδοτικό e-shop που λειτουργεί σε πλατφόρμα Shopify.

Visit Website

ANASTASIA BEVERLY HILLS

Η Anastasia Beverly Hills είναι μια διάσημη μάρκα καλλυντικών με ισχυρή παγκόσμια παρουσία. Το ηλεκτρονικό τους κατάστημα, που λειτουργεί μέσω Shopify, προσφέρει μια ομαλή εμπειρία αγορών, με κομψό design που αντανακλά την αισθητική της μάρκας. Εκμεταλλεύονται τις δυνατότητες της πλατφόρμας για προσαρμοσμένες συστάσεις και αποκλειστικές προσφορές, ενώ το mobile-responsive design βελτιώνει την εμπειρία αγορών. Συνολικά, το ηλεκτρονικό τους κατάστημα είναι ο ψηφιακός προορισμός για λάτρεις της ομορφιάς που αναζητούν ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα.

Visit Website

ILIA BEAUTY

Ιδρύθηκε στον Καναδά το 2011 και είναι ένα beauty brand που χρησιμοποιεί το Shopify για να δημιουργήσει ένα ηλεκτρονικό κατάστημα που αποτυπώνει τις αξίες του με τρόπο που να αντανακλάται στα προϊόντα του. Με έναν σχεδιασμό επικεντρωμένο στο προϊόν, η Ilia Beauty ενθαρρύνει τους καταναλωτές να δουν πέρα ​​από την περίτεχνη συσκευασία και να επικεντρωθούν σε καθαρά προϊόντα που σχεδιάστηκαν για να ενισχύσουν τη φυσική ομορφιά των γυναικών. Με τη βοήθεια του Shopify, ο ιστότοπος χρησιμοποιεί βραβεία, αναγνώριση και κριτικές προκειμένου να προωθήσει την αξιοπιστία και να ενθαρρύνει τους πελάτες στο ταξίδι αγορών, με σκοπό την τελική αγορά!

Visit Website

RARE BEAUTY

Άλλο ένα celebrity beauty brand, η εταιρεία της Selena Gomez, που έχει γίνει viral και σπάει ρεκόρ πωλήσεων χρησιμοποιεί την πλατφόρμα Shopify για το e-shop της, εξασφαλίζοντας μια άνετη online εμπειρία αγορών για τους πελάτες του! Η ευελιξία του Shopify επιτρέπει στο brand να διαμορφώσει το ηλεκτρονικό του κατάστημα κατά τέτοιο τρόπο ώστε να αντανακλά τη μοναδική αισθητική και τις αξίες της μάρκας και βελτιστοποιεί τη διαχείριση αποθέματος και παραγγελιών. Οι ασφαλείς πληρωμές και η αξιόπιστη φιλοξενία του Shopify ενισχύουν την εμπιστοσύνη των πελατών. Συνολικά, το Shopify επιτρέπει στο brand να διαχειρίζεται αποτελεσματικά την online παρουσία του και να προσφέρει εξαιρετικά προϊόντα στους χρήστες, με την επιτυχία που έχει σημειώσει να μιλά από μόνη της!

Visit Website

MORPHE

Ιδρύθηκε το 2008 και απέκτησε γρήγορα αναγνωρισιμότητα μεταξύ επαγγελματιών make-up artist και λάτρεις της ομορφιάς. Η μάρκα είναι γνωστή για την προσφορά ενός ευρέος φάσματος προϊόντων make-up και πινέλων σε ανταγωνιστική τιμή, που καταφέρνει να κάνει τους πελάτες της εταιρείας να επιστρέφουν επανειλημμένα. Με στόχο την παγκόσμια επέκταση, η Morphe έχει αξιοποιήσει τη δύναμη των Shopify Markets για να επεκτείνει την παρουσία της στην παγκόσμια αγορά, υποστηρίζοντας διεθνείς νομίσματα και γλώσσες. Επιπλέον, ως μέρος των προσπαθειών της για τη δημιουργία κοινότητας, η Morphe έχει ενσωματώσει ένα πρόγραμμα αναφοράς και ανταμοιβών "Morphe Rewards" στο storefront της Shopify Plus. Με καθορισμένα κίνητρα και επίπεδα πιστότητας, οι πελάτες ενθαρρύνονται να παραπέμπουν άλλους, να αλληλεπιδρούν με το brand στα social media, να χρησιμοποιούν hashtags της μάρκας, και να λαμβάνουν πόντους ανταμοιβής και εξοικονόμησης στην επόμενη αγορά τους ως αντάλλαγμα!

Visit Website

PIXI

Ένα συγκεκριμένο beauty brand του Shopify Plus που διατηρεί τον ανταγωνιστικό του προβάδισμα μέσα στα χρόνια με αποστολή να δημιουργεί προϊόντα ομορφιάς που ενισχύουν τα γυναικεία χαρακτηριστικά αντί να τα καλύπτουν είναι η Pixi. Ένα beauty brand που αποτελεί ακόμα ένα επιτυχημένο παράδειγμα μιας μάρκας που έχει επεκτείνει την επιρροή της συνδυάζοντας τις επιτυχημένες σειρές προϊόντων της με μεγάλες influencers συνεργασίες από το χώρο της ομορφιάς. Το storefront περιλαμβάνει επίσης πρόγραμμα πιστότητας και ανταμοιβών. Επιπλέον, η Pixi προσφέρει εικονικές εξατομικευμένες συμβουλές ομορφιάς για να ενημερώσει τους επισκέπτες σχετικά με τις καλύτερες επιλογές για αυτούς και να προσομοιώσει την offline εμπειρία που οι αγοραστές ομορφιάς συχνά επιθυμούν!

Visit Website

RHODE SKIN

Η Rhode Skin, η εταιρεία ομορφιάς της Hailey Bieber, του απόλυτου it girl που έχει γίνει viral καθώς δημιουργεί τις πιο hot τάσεις στη beauty κοινότητα του Tik Tok χρησιμοποιεί επίσης το Shopify ως την πλατφόρμα της για τις ηλεκτρονικές πωλήσεις, προσφέροντας στους πελάτες της μια εύκολη και αποτελεσματική διαδικτυακή εμπειρία αγορών! Χάρη στα εργαλεία του Shopify, το beauty brand μπορεί να διαχειριστεί αποτελεσματικά το απόθεμα, παρά τις αυξημένες απαιτήσεις του υψηλού όγκου παραγγελιών που λαμβάνει, και να προσαρμόσει την παρουσία της online κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να ανταποκρίνεται γρήγορα στις ανάγκες των πελατών της. Οι αξιόπιστες επιλογές πληρωμής και η σταθερή υποστήριξη του Shopify ενισχύουν ακόμα περισσότερο την εμπιστοσύνη των πελατών, ενισχύοντας την ανάπτυξη και την επιτυχία της εταιρείας στον ψηφιακό κόσμο!

Visit Website

Let's Talk