Shopify Updates Summer Edition 2024

Το φετινό καλοκαίρι μπήκε με ανανεωμένη διάθεση, και το ίδιο φαίνεται να συνέβη με την πλατφόρμα της Shopify, η οποία παρουσίασε φρέσκιες ενημερώσεις και δυνατότητες που υπόσχονται να μεταμορφώσουν το eshop σας! Από βελτιώσεις στην εμπειρία χρήστη μέχρι εργαλεία που ενισχύουν τις πωλήσεις, αυτή η έκδοση προσφέρει σημαντικές αλλαγές.

Παρακάτω λοιπόν, σας παρουσιάζουμε τις 4 πιο σημαντικές ανακοινώσεις και ενημερώσεις που κάθε έμπορος Shopify πρέπει να γνωρίζει. Μείνετε ενημερωμένοι και εκμεταλλευτείτε στο έπακρο τις νέες δυνατότητες. Ας εξερευνήσουμε, λοιπόν, μαζί τις καινοτομίες της Shopify!

Επέκταση της Επιχείρησή σας με το Shopify Markets

Θέλετε να επεκτείνετε την επιχείρησή σας σε νέες αγορές; Το Shopify κάνει την ανάπτυξη εύκολη με το Markets. Τώρα μπορείτε να διαχειρίζεστε διεθνείς πωλήσεις, φυσικά καταστήματα και B2B από ένα μέρος, χωρίς να χρησιμοποιείτε πολλές διαφορετικές εφαρμογές.

Το Markets υποστηρίζει διεθνή πώληση, λιανική και B2B για χρήστες του Plus plan, βοηθώντας την επιχείρησή σας να μεγαλώσει σε διάφορες κατευθύνσεις από μια κεντρική πλατφόρμα. Όλες οι προηγούμενες ρυθμίσεις σας θα εμφανιστούν αυτόματα στη νέα ενότητα Markets, χωρίς να χρειάζεται να κάνετε αλλαγές. Αυτή η ενημέρωση κάνει την ανάπτυξη της επιχείρησής σας πιο απλή και γρήγορη, χωρίς να χρειάζεται να ασχολείστε με πολλές διαφορετικές ρυθμίσεις.

Διαχωρισμός Αποστολών στο Checkout


Δώστε στους πελάτες περισσότερη διαφάνεια και επιλογές κατά το checkout, δείχνοντάς τους πότε μια παραγγελία θα χωριστεί σε πολλαπλές αποστολές. Μπορούν να επιλέξουν την χαμηλότερη τιμή, την ταχύτερη παράδοση ή προσαρμοσμένες επιλογές αποστολής. Ενημερώστε τους χρήστες εκ των προτέρων αν οι παραγγελίες θα φτάσουν σε πολλαπλές αποστολές και επιτρέψτε τους να επιλέξουν μεταξύ διαφορετικών ταχυτήτων αποστολής, εμφανίζοντας ένα σήμα για προϊόντα που είναι επιλέξιμα. Κατ' αυτό το τρόπο θα βελτιώσετε την αγοραστική τους εμπειρία και θα ενισχύσετε την εμπιστοσύνη τους.

Sidekick με τη Δύναμη της Τεχνητής Νοημοσύνης

Το Sidekick είναι ενεργό σε χιλιάδες καταστήματα Shopify και φέρνει νέες δυνατότητες για την επιχείρησή σας. Με τις πρόσφατες ενημερώσεις της πλατφόρμας έχει ενεργοποιηθεί η δημιουργία μέσων με AI σε κινητές συσκευές και στο διαχειριστικό σας περιβάλλον, επιτρέποντάς σας να δημιουργείτε περιεχόμενο εύκολα και γρήγορα όπου κι αν βρίσκεστε.

Επιπλέον, μπορείτε τώρα να απαντάτε σε ερωτήσεις πελατών με προτεινόμενες απαντήσεις από την τεχνητή νοημοσύνη στο Inbox, βελτιώνοντας την αποτελεσματικότητα και την ακρίβεια των απαντήσεών σας. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να παρέχετε καλύτερη υποστήριξη στους πελάτες σας, εξοικονομώντας χρόνο και πόρους.

Νέος Πίνακας με τα Analytics του E-Shop

Με τις νέες ενημερώσεις, μπορείτε να αξιοποιείτε καλύτερα τα δεδομένα σας για να απαντάτε σε επιχειρηματικές ερωτήσεις. Τώρα μπορείτε να δημιουργείτε αναφορές από προκατασκευασμένα πρότυπα, συνδυάζοντας μετρήσεις όπως πωλήσεις, επισκέψεις και ποσοστά μετατροπών. Μπορείτε να αλλάζετε τον τύπο γραφήματος και να καθορίζετε εύρος ημερομηνιών. Αποθηκεύστε τις αναφορές για μελλοντική χρήση και δημιουργήστε νέες από την αρχή με πλήρη έλεγχο. Δείτε ενοποιημένα δεδομένα όπως πωλήσεις και επισκέψεις με την πάροδο του χρόνου. 

Οι επιχειρήσεις χρειάζονται γρήγορη πρόσβαση σε σημαντικά δεδομένα απόδοσης. Η νέα ανάλυση στο Shopify προσφέρει έναν πίνακα ελέγχου που δείχνει άμεσα τις πιο σημαντικές μετρήσεις, όπως πωλήσεις, παραγγελίες και επισκέψεις. Έτσι, βλέπετε την κατάσταση του καταστήματός σας σε πραγματικό χρόνο χωρίς αναζητήσεις στις αναφορές καθώς ο πίνακας ελέγχου είναι πλήρως προσαρμόσιμος. Επιλέξτε ποιες μετρήσεις θέλετε να βλέπετε, αναδιατάξτε, αλλάξτε μέγεθος και προσθέστε ή αφαιρέστε κάρτες μετρήσεων. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε προσαρμοσμένες κάρτες για τις δικές σας αναφορές, προσαρμόζοντας τον πίνακα ελέγχου στις ανάγκες σας.

Οι ενημερώσεις που ανακοινώθηκαν στην Καλοκαιρινή Έκδοση του Shopify 2024 προσφέρουν ισχυρά εργαλεία για όλους όσους χρησιμοποιούν την πλατφόρμα. Με νέες δυνατότητες όπως η τεχνητή νοημοσύνη, οι αγορές και ο νέος πίνακας με τα analytics, οι επιχειρήσεις μπορούν να βελτιώσουν την αποδοτικότητά τους, να ενισχύσουν τις εμπειρίες των πελατών και να αυξήσουν τις πωλήσεις τους.

Είτε θέλετε να επεκταθείτε παγκοσμίως, να βελτιώσετε την ολοκλήρωση αγοράς ή να αυξήσετε την αποδοτικότητα του μάρκετινγκ σας, η Καλοκαιρινή Έκδοση του Shopify 2024 έχει κάτι καινούργιο και χρήσιμο για όλους!

Let's Talk

rewize Blog

Διαβάστε παραπάνω για marketing, e-commerce και tools που θα σας βοηθήσουν να αναπτύξετε την επιχείρηση σας