Τα νέα shopify updates ήρθαν για να βοηθήσουν τους merchants σε όλη τους τη πορεία στο e-commerce. Ως shopify partners ακολουθούμε όλες τις εξελίξεις στη τρομερή αυτή πλατφόρμα που ολοένα γίνεται καλύτερη.

Τα Shopify Online Stores γίνονται ακόμα πιο γρήγορα

Ναι για 2ηφορά για το 2023, τα Shopify Online stores έπιασαν πιο γρήγορες ταχύτητες σε παγκόσμια κλίμακα, ανεξαρτήτως τοποθεσίας. Η ταχύτητα ενός site και πόσο μάλλον ενός eshop είναι από τους πιο σημαντικούς παράγοντες επιτυχίας για το e-commerce. Η ομάδα του Shopify δουλεύει συνεχώς στη βελτίωση ταχυτήτων των συνεργατών τους.  Μέσα σε 6 μήνες είχαν 30% καλύτερη απόδοση σε ταχύτητες

Το καλύτερο checkout στον κόσμο από το Shopify

Το Shopify checkout καταλαμβάνει τη πρώτη θέση σε conversion rate με 15% παραπάνω από άλλες πλατφόρμες. Αποτελεί παγκοσμίως αναγνωρισμένο στην αγοραστική εμπειρία και απόδοση αλλά και με τη δυνατότητα προσαρμογής για το business. Το Shopify Checkout γίνεται ολοένα πιο γρήγορο και αποδοτικό. 

Το Shop Pay (δεν είναι ακόμα διαθέσιμο στην Ελλάδα) οδηγεί σε 50% καλύτερα conversion rates σε σύγκριση με guest checkouts!

Custom Landing Pages με Metaobjects & MetaFields

Έγινε release ένας νέος τρόπος για να φτιάχνετε και να διαχειρίζεστε custom landing pages στο shopify. Μπορείτε να προσθέσετε product highlights, structured content όπως για παράδειγμα προφίλ influencers, FAQs, store locations με metaobjects.

Αυτό το feature επιτρέπει την αυτόματη δημιουργία σελιδών βασισμένα σε templates για οποιοδήποτε προϊόν σας που περιλαμβάνει συγκεκριμένα meta objects.

Μπορείτε να δείτε πως στο video:

Theme Updates Animations

Το συγκεκριμένο update αφορά τα δωρεάν shopify themes αλλά και τα premium themes θα ακολουθήσουν με τη σειρά τους! Πρόκειται για ένα feature που επιτρέπει animations μέσα στο theme όπως:

  • Fade-in στο
  • Special effects για τα image banners,

Και hover effects σε κάρτες και κουμπιά.

Shopify Bundles App

Έγινε το full release στην εφαρμογή Bundles του Shopify. Η λειτουργικότητα bundles αποτελούν έναν από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους αύξησης του μέσου καλαθιού (AOV – Average Order Value). Η εν λόγω εφαρμογή είναι δωρεάν. Για πιο custom λύσεις, υπάρχουν επιπλέον δυνατότητες στο Shopify Plus.

Μπορείτε να μάθετε παραπάνω εδώ.

Shopify Subscriptions

Μία νέα εφαρμογή από Shopify που μπορεί να προσφέρει μοναδικές λύσεις σε shopify merchants ανεξαρτήτως industry. Αποτελεί μία εφαρμογή συνδρομής! Οι δυνατότητες που περιλαμβάνονται στα customer accounts θα είναι μεταξύ άλλων παύση ή να κάνουν skip σε επαναλαμβανόμενες παραγγελίες, ανανέωση των shipping details, κ.ά.

Για ένα fashion e-shop μπορούσε για παράδειγμα να αποτελεί ένα επιπλέον προϊόν σε επίπεδο loyalty. Με μία μηνιαία συνδρομή για παράδειγμα οι πελάτες θα μπορούσαν να απολαμβάνουν δωρεάν μεταφορικά, αποκλειστική πρόσβαση σε εκπτώσεις κάθε μήνα, κ.ά.!

Shopify Search & Discovery App

Η εφαρμογή Shopify Search & Discover τώρα επιτρέπει την μετονομασία φίλτρων (tags ως features), μετάφραση φίλτρων, και την ομαδοποίηση των filter values!

Για παράδειγμα θα μπορούμε να ομαδοποιήσουμε το aqua και teal ως blue! Για τις εταιρείες με μεγάλους καταλόγους διευκολύνεται η προσθήκη, μαζική επεξεργασία και η προβολή των αναζητήσεων και προτάσεων προϊόντων.

Μπορείτε να μάθετε παραπάνω εδώ.

Συγχρονισμός (Sync) των προϊόντων του Shopify με TikTok

Η εφαρμογή Shopify Search & Discover τώρα επιτρέπει την μετονομασία φίλτρων (tags ως features), μετάφραση φίλτρων, και την ομαδοποίηση των filter values! Για παράδειγμα θα μπορούμε να ομαδοποιήσουμε το aqua και teal ως blue! Για τις εταιρείες με μεγάλους καταλόγους διευκολύνεται η προσθήκη, μαζική επεξεργασία και η προβολή των αναζητήσεων και προτάσεων προϊόντων.

Μπορείτε να μάθετε παραπάνω εδώ.

Custom layouts για το Online Shopify Store

Με την εισαγωγή του CSS Flexbox, το Shopify δίνει τη δυνατότητα για τη δημιουργία custom layouts με multi-directional και responsive layouts, καθώς και στοίχιση ανάμεσα σε διάφορα sections στο eshop σας. Πιο συγκεκριμένα δίνονται οι δυνατότητες για:

  • Drag & Drop
  • Re-size
  • Group
  • Διάφορες επιλογές edit

Σύνοψη

Το Shopify φέρνει συνεχώς updates για όλους τους eshop owners και τις βελτιστοποιήσεις για να αυξήσουν τις πωλήσεις τους στο συνεχώς μεταβαλλόμενο τοπίο του ηλεκτρονικού εμπορίου αλλά και για να δώσει λύσεις σε προβλήματα και να εξοικονομεί χρόνο στους επαγγελματίες. Για να μάθετε παραπάνω πως μπορείτε να αξιοποιήσετε τις δυνατότητες Shopify ή αν σας ταιριάζει, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.

Παρακάτω θα βρείτε άλλα σημαντικά Updates:

  1. Sidekick
  2. Shopify Marketing Tools για e-commerce 

rewize Blog

Διαβάστε παραπάνω για marketing, e-commerce και tools που θα σας βοηθήσουν να αναπτύξετε την επιχείρηση σας

Let's Talk