Το Shopify παρέχει δυνατά marketing tools για να αυξήσετε τις πωλήσεις σας στο κατάστημα shopify αλλά και εργαλεία που θα βελτιώνουν τις αποδόσεις του website σας. Αξιοποιώντας τα εργαλεία αυτά, μπορείτε να αυξήσετε το reach στους καταναλωτές, να γλυτώσετε χρόνο και κόστη, και να αυξήσετε τις πωλήσεις σας με εργαλεία που λειτουργούν τέλεια μαζί!

Συλλέξτε το email ενός χρήστη μέσω φόρμας στο eshop και στείλτε του welcome email με έκπτωση αυξάνοντας κατακόρυφα τις πιθανότητες της 1ης πώλησης.

Φτιάξτε workflows και automations που θα επιτρέπουν την αυτοματοποιημένη επικοινωνία με πελάτες και προϊόντα που τους ενδιαφέρουν στο site σας!

Αυτόματα φτιάξτε λίστες με τους πελάτες βάση κριτήριων που θα ορίσετε εσείς! Για παράδειγμα VIP πελάτες με παραγγελίες άνω των 300€ και αριθμό παραγγελιών στο κατάστημα που ξεπερνάνε τις 3 στο lifetime value τους. Εδώ για παράδειγμα θα μπορούσαμε να τους στείλουμε email με μία έκπτωση αυξάνοντας το σύνολο των πωλήσεων σε αυτό το customer segment αλλά συμβάλλοντας και στην αύξηση του brand loyalty.

Μπορείτε να διαβάσετε παραπάνω για τις αυτοματοποιήσεις εδώ.

Shopify Forms

Εκτός από το να έχετε φόρμες ως αναδυόμενα παράθυρα (pop ups), τώρα μπορείτε να ενσωματώσετε φόρμες σε μια σελίδα, να έχετε πολλαπλές φόρμες στο κατάστημά σας ταυτόχρονα και να προσαρμόσετε πώς και πότε εμφανίζεται το teaser της φόρμας σας. Χρησιμοποιήστε φόρμες για να καταγράψετε πρόσθετες πληροφορίες όπως γενέθλια, αριθμούς τηλεφώνου ή custom metafields.

Με τη δυνατότητα συμπλήρωσης φόρμας σε οποιαδήποτε σελίδα, μπορούμε να αποκτήσουμε και να κάνουμε convert νέους πελάτες, έχοντας περισσότερα δεδομένα τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν και στη διαφήμιση! Πιο συγκεκριμένα, αυτό αποκτά μεγαλύτερη αξία σήμερα, αφού μετακινούμαστε στην first-party data era.

Συνοπτικά με τα Shopify Forms μπορείτε να: 

  • Συλλέξτε πληροφορίες πελατών για να δημιουργήσετε marketing lists.
  • Ενεργοποιήστε και δώστε κίνητρα στο κοινό σας με email και εκπτώσεις.
  • Αποθηκεύστε και αντλήστε δεδομένα από μια συμβατή πλατφόρμα

Προσωποποίηση και Growth

Μπορούμε να στοχεύσουμε σε συγκεκριμένες σελίδες και με συγκεκριμένα triggers το πότε θα εμφανίζεται μία συμπλήρωση φόρμας για να συλλέξουμε customer information.
Μπορούμε να προσθέσουμε εύκολα τα χρώματα του brand μας και το logo σε κάθε φόρμα. Μπορούμε επίσης να προσωποποιήσουμε τα πάντα, από τίτλους έως και περιγραφές ώστε να έχουμε τη καλύτερη δυνατή επικοινωνία.
Μπορούμε να δώσουμε κίνητρο στους καταναλωτές με αποκλειστικούς κωδικούς!

Customer + Brand = L.F.E.

Με αυτοματοποίηση email και εργαλεία email όπως το Klaviyo [Internal Linking] δουλεύουν πολύ καλά με τα Shopify Forms. Μπαίνοντας σε αυτόματο πιλότο οι πελάτες σας θα κάνουν επαναλαμβανόμενες αγορές με μία σειρά από αυτοματοποιήσεις όπως:

  • Welcome Emails
  • Newsletters
  • Seasonal Sales
  • Personalized Recommendations
  • Upselling and Cross Selling
  • Anniversaries και Birthdays 🎂

Let's Talk