Πώς ξεκίνησε και πότε είναι η Black Friday;

Black Friday(Μαύρη Παρασκευή) είναι το ανεπίσημο όνομα της ημέρας που ακολουθεί την Ημέρα των Ευχαριστιών στις Ηνωμένες Πολιτείες, δηλαδή η τέταρτη Παρασκευή του Νοεμβρίου (μεταξύ 24-30 Νοεμβρίου), ημέρα η οποία έχει θεωρηθεί ως η αρχή της περιόδου των Χριστουγεννιάτικων αγορών στη χώρα από το 1952. Η Black Friday του 2021 ξεκινάει στις 26 Νοεμβρίου.Ο θεσμός ξεκίνησε από τις ΗΠΑ και έπειτα υιοθετήθηκε από όλο το πλανήτη. Φήμες λένε, ότι ονομάζεται “Μαύρη”, διότι στις Ηνωμένες Πολιτείες μαύρα λέγονται όσα μαγαζιά παρουσιάζουν πλεόνασμα ενώ κόκκινα εκείνα που παρουσιάζουν έλλειμμα. Θεωρείται η μέρα με τον μεγαλύτερο τζίρο στα καταστήματα από οποιαδήποτε άλλη μέρα του χρόνου και οι τεράστιες προσφορές που μπορεί να βρει ένας καταναλωτής, τον κάνει να περιμένει τη Μαύρη Παρασκευή για να πραγματοποιήσει τις αγορές του. Στην Ελλάδα, έκανε για πρώτη φορά την εμφάνιση της το 2015. Βέβαια, οι καταναλωτές πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί διότι λόγω της αυξημένης ζήτησης της συγκεκριμένης ημέρας, ενδέχεται να υπάρχουν καταστήματα (περισσότερο διαδικτυακά) που δεν έχουν ούτε το απαιτούμενο εμπορικό σήμα αλλά ούτε και την κατάλληλη φερεγγυότητα ως πωλητές.

Συμβουλές για καταναλωτές στην Black Friday

H Black Friday ξεκινάει στις 24 Νοεμβρίου και σας έχουμε ετοιμάσει κάποιες συμβουλές και tips για τις αγορές σας εκείνη την ημέρα!

  • Βρείτε μεγαλύτερη έκπτωση σε νέα collections 🔻

Βλέπουμε ότι στην Black Friday πολλά μαγαζιά βάζουν τεράστιες εκπτώσεις αλλά σε κομμάτια παλαιότερων ετών αλλά και στις νέες συλλογές. Google it και βρείτε από ποια συλλογή είναι το προϊόν που θέλετε να αγοράσετε!

  • Ψωνίστε εγκαίρως 🛒

Η ζήτηση είναι τεράστια τη συγκεκριμένη ημέρα και φέτος έχει προγνωσθεί ότι τη Black Friday θα υπάρξουν ελλείψεις στην προσφορά των αγαθών. Η αυξημένη ζήτηση, αλλά και οι ανατιμήσεις στις μεταφορικές (εισαγωγές) έχουν επηρεάσει την αγορά και τη διαθεσιμότητα των προϊόντων, οπότε προλάβετε!

  • Πραγματοποιήστε Έρευνα αγοράς 🔍

Κάποια μαγαζιά λιανικής ανεβάζουν την αρχική τιμή του προϊόντος με αποτέλεσμα η έκπτωση που βάζουν να είναι άτοπη! Χρησιμοποιήστε το skroutz και το γράφημα με την εξέλιξη τιμής που σας παρέχει για να δείτε που κυμαινόταν η τιμή του προϊόντος!

  • Αποφύγετε τις αγορές από ηλεκτρονικά καταστήματα τα οποία δε σας “πείθουν” 🤔

Την Black Friday κάνουν την εμφάνιση τους μερικά eshop τα οποία πωλούν προϊόντα με τεράστιες εκπτώσεις και τελική τιμή που δε συμβαδίζει με την αγορά. Ενδεχομένως μπορεί να σας έρθει κάποιο προϊόν το οποίο δεν έχει τα χαρακτηριστικά που έλεγε το site τους είτε χειρότερα, να μη σας έρθει τίποτα! Πρόσεξτε τις απάτες και ελέγξτε λίγο τη φερεγγυότητα του καταστήματος

  • Κρατήστε την απόδειξη αγοράς 📝

Λόγω του αυξημένου όγκου παραγγελιών σε κάθε eshop, αλλά και του φόρτου εργασίας των μεταφορικών, ενδέχεται λόγω της μεταφοράς αλλά και του “ξεπουλήματος” των μαγαζιών, να βρεθεί στα χέρια σας κάποιο ελαττωματικό προϊόν. Κρατήστε την απόδειξη για να μπορείτε να το αλλάξετε!

Let's Talk