Το email marketing είναι ένα must-have εργαλείο για το e-commerce, καθώς μπορεί να αυξήσει τις πωλήσεις στα eshops, να διατηρήσουν τους πελάτες και να βελτιώσουν τις σχέσεις τους με το κοινό. Το Klaviyo αποτελεί μία από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές email marketing και automations. Έχει φοβερά integrations με ecommerce platforms όπως το Shopify και δίνει τεράστιες δυνατότητες από αποστολή Newsletters, σε αυτοματοποιημένα email βασισμένα στη συμπεριφορά των χρηστών, καθώς και δημιουργία δυναμικών κωδικών.

Γιατί είναι σημαντικό το Email Marketing για ecommerce;

Το email marketing αποτελεί ένα εργαλείο το οποίο επιτρέπει την αποστολή μηνυμάτων στους πελάτες σας (και έχουν γίνει συνδρομητές) και συμβάλλει στην αύξηση των πωλήσεων, αρκεί το μήνυμα να είναι το κατάλληλο και την κατάλληλη στιγμή. Το email marketing είναι ένας διαφορετικός τρόπος να προσεγγίζουμε πελάτες δημιουργώντας και πιο προσωπικές σχέσεις μέσω αυτοματοποιήσεων. 

Γιατί είναι απαραίτητο το email marketing ως εργαλείο;

Με το email marketing μπορείτε να κρατήσετε επαφή με τους πελάτες ακόμα και όταν αποχωρήσουν από το eshop σας. Μπορείτε να τους ενημερώνετε για νέα προϊόντα, νέες συλλογές, εκπτωτικές ενέργειες και οτιδήποτε valuable περιεχόμενο για αυτούς.
Μέσω αυτοματοποιήσεων μπορείτε να συμπεριλάβετε τα μικρά τους ονόματα και να τους υπενθυμίσετε για παράδειγμα για προϊόντα που μπορεί να έχουν ξεχάσει στο καλάθι τους. Επίσης, μία ωραία ιδέα είναι μία έκπτωση ή δωράκι ή δωρεάν μεταφορικά για παράδειγμα την ημέρα των γενεθλίων τους (προσοχή: θέλει να ζητάτε και να κρατάτε αυτή τη πληροφορία στο site) ή ακόμα και 1 χρόνο μετά την εγγραφή τους στο customer list σας ως επετειακή ημέρα.
Με την επικοινωνία ευκαιριών ή προτάσεων σε προϊόντα και υπηρεσίες, οι πελάτες ενθαρρύνονται να επισκεφτούν για μια αφορά ακόμα το eshop σας και εν τέλει να αγοράσουν!
Με valuable περιεχόμενο όπως χρήσιμες πληροφορίες (π.χ. styling tips) οι πελάτες σας είναι πιο πιθανό να θυμούνται και να αναγνωρίσουν το brand σας παντού!

Klaviyo: Email Marketing App για e-commerce

Το Klaviyo είναι κάτι περισσότερο από μία απλή πλατφόρμα email marketing. 

Προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις για eshops για digital marketing και έχει σχεδιαστεί για τις online επιχειρήσεις. Έχει εξαιρετικά φιλικό προς το χρήστη περιβάλλον και σας επιτρέπει να δημιουργείτε εξατομικευμένες email καμπάνιες. 

Δυνατότητες του Klaviyo

Διαβάστε παραπάνω για τις δυνατότητες που προσφέρει το Klaviyo:

  1. Τμηματοποίηση πελατών: Το klaviyo έχει τη δυνατότητα τμηματοποίησης των πελάτων βάση μίας πληθώρας κριτηρίων όπως το ιστορικό αγορών, η γενικότερη τους συμπεριφορά στο eshop, τοποθεσία κ.ά. Σύμφωνα με τη τμηματοποίηση μπορείτε να προσαρμόσετε καταλλήλως τα μηνύματα-emails που θα φεύγουν προς αυτούς βάση των στόχων σας. 
  2. Προσωποποιημένες προτάσεις προϊόντων: Αξιοποιώντας τα δεδομένα των πελάτων σε σχέση με τη συμπεριφορά τους στο eshop, το Klaviyo προτείνει προϊόντα με αυτόματο τρόπο, σύμφωνα με τις ατομικές προτιμήσεις του πελάτη (αγοραστική συμπεριφορά στο site). Αυτό οδηγεί σε βελτίωση της αγοραστικής τους εμπειρίας οδηγώντας σε επαναλαμβανόμενες αγοράς και αύξηση του Lifetime Value (LTV).
  3. Ανάλυση δεδομένων σε πραγματικό χρόνο μέσω των Integrations του Klaviyo και τμηματοποίηση τους αναλόγως των segments, καναλιού, κ.λπ.
  4. Μεγάλη γκάμα από πρότυπα email: Το Klaviyo προσφέρει μία ευρεία επιλογή από email templates που οποιοσδήποτε μπορεί να αξιοποιήσει εύκολα και γρήγορα, αξιοποιώντας και τα visual elements του brand σας.
  5. Αυτοματοποίηση: Εξοικονομήστε χρόνο με αυτοματοποιημένα και στοχευμένα email marketing campaigns. Παραδείγματα αυτοματοποίησης αποτελούν μία σειρά από welcome emails, abandonment cart reminders, κ.ά.
  6. Δημιουργία δυναμικών κουπονιών που μπορούν να σταλθούν σε όλα τα email marketing campaigns και αυτόματα.
  7. A/B Testing: Για τη βελτιστοποίηση των email καμπανιών το Klaviyo έχει τη δυνατότητα εφαρμογής τεστ ώστε να ελέγξετε τι λειτουργεί καλύτερα με το κοινό σας, από χρώματα, περιεχόμενο, subject lines κ.λπ.
  8. Shopify Integration: Το Klaviyo έχει πολύ καλό integration με τo Shopify, ecommerce πλατφόρμα, ανάμεσα σε άλλες. Το integration γίνεται πολύ ομαλά και επιτρέπει τον αυτόματο συγχρονισμό των πελατών και των δεδομένων, του ιστορικού παραγγελιών, καθώς και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες των προϊόντων. Αυτό διασφαλίζει ότι οι καμπάνιες θα είναι πάντα ενημερωμένες και σχετικές μεγιστοποιώντας τις αποδόσεις του email marketing.

Οφέλη της χρήσης του Klaviyo για το e-commerce:

Το Klaviyo μπορεί να σας βοηθήσει να αυξήσετε τις πωλήσεις σας στέλνοντας στοχευμένες και σχετικές καμπάνιες email στους πελάτες σας.

Το Klaviyo μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε τους πελάτες σας στέλνοντας τους ενημερωτικά δελτία και προσφορές για νέα προϊόντα και υπηρεσίες.

Το Klaviyo μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε τις σχέσεις σας με το κοινό σας στέλνοντας τους περιεχόμενο που είναι ενδιαφέρον και σχετικό με τις ανάγκες τους.

Το Klaviyo μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε τα αποτελέσματα των marketing ενεργειών σας, όπως το performance marketing.

Εάν είστε ιδιοκτήτης ενός e-shop ή εξετάζετε την δημιουργία ενός e-shop, το Klaviyo είναι ένα εργαλείο που αξίζει να εξετάσετε. Μπορεί να σας βοηθήσει να αυξήσετε τις πωλήσεις, να διατηρήσετε τους πελάτες και να βελτιώσετε τις σχέσεις σας με το κοινό.

Klaviyo για e-commerce σε fashion eshop:

Η ενσωμάτωση Klaviyo-Shopify αξιοποιεί στο έπακρον τις δυνατότητες του email marketing για ecommerce. Για παράδειγμα σε ένα fashion eshop μπορείτε:

  • Να δημιουργήσετε ένα welcome email με κωδικό έκπτωσης που θα λήγει μετά από ορισμένο χρονικό διάστημα ώστε να οδηγήσει γρηγορότερα στη πώληση από ότι αν αφήναμε την χρήση του κουπονιού ανοιχτή.
  • Να δημιουργήσετε αυτοματοποιημένες καμπάνιες βάση της συμπεριφοράς του χρήστη, όπως:
  • Να τμηματοποιήσετε τους πελάτες βάση της αξίας τους και δημιουργία προσφορών για αυτούς
  • Να δημιουργήσετε αυτόματη καμπάνια email για να κερδίσετε πίσω πελάτες με μία έκπτωση, για παράδειγμα αν ο πελάτης δεν έχει κάνει αγορά για 60 ημέρες να του προσφέρετε ένα 15% έκπτωση στον επόμενο μήνα.
  • Να δημιουργήσετε αυτόματη καμπάνια με προτάσεις προϊόντων εξατομικευμένες στις προτιμήσεις του πελάτη.
  • Να στέλνετε marketing newsletters με σχετικά νέα όπως το launch νέων συλλογών, την εκκίνηση εκπτώσεων, κ.ά.

rewize blog

Διαβάστε παραπάνω για marketing, e-commerce και tools που θα σας βοηθήσουν να αναπτύξετε την επιχείρηση σας

Let's Talk