Γνωρίστε τις Google PMAX Campaigns, Voice Assistant & Visual Searches

Καμπάνιες Google PMAX

Οι αλλαγές που περιμέναμε στις PMAX καμπάνιες ήρθαν από την Google! Ναι δεν χρειάζεται πλέον να στέλνουμε μηνύματα στο support για να βάζουμε negative keywords.

Τι είναι όμως μία PMAX καμπάνια;

Οι Performance Max καμπάνιες χρησιμοποιούν AI για μεγιστοποίηση των conversions σε όλα τα κανάλια της  Google (search, display, gmail, YouTube, shopping, discovery και maps). Ουσιαστικά αναλύει το περιεχόμενο του landing page, των assets και το product feed για να φέρει αποτελέσματα!

Αλλαγές στην PMAX:

  1. Account-level negative keywords
    Πλέον μπορούμε να βάζουμε τα negative keywords που θέλουμε χωρίς να περιμένουμε την βοήθεια του Support!
  2. Brand exclusions
    Θα μπορούμε σε λίγο καιρό να αφαιρούμε matches με άλλα brands, καθώς και το ίδιο το δικό μας brand!
  3. Page feeds
    Θα μπορούμε να μεταφορτώνουμε ένα feed που θα αποτελείται από page URLs για να προσαρμόζουμε τα αποτελέσματα στο final URL expansion.
  4. Πειράματα
    Θα μπορούμε να τρέχουμε συγκριτικά καμπάνιες PMAX με άλλου τύπου καμπάνιες.
  5. Βελτιστοποιήσεις στο Video Creation Tool
  6. Reporting σε επίπεδο Asset group
    Αυτό είναι κάτι που έλειπε και θα βοηθήσει αρκετά στην ανάλυση των καμπανιών PMAX!

Χει Γκουκλε, πως κάνω αναζήτηση με Voice Assistant?

Όλοι γνωρίζουν λίγο πολύ για την αναζήτηση σε μηχανές αναζήτησης όπως τη Google και τη Bing. Παρόλα αυτά, στο ecommerce  ανεβαίνει όλο και περισσότερο η αναζήτηση μέσω εικόνας και φωνής!

voice assistant meme

Voice Assistant

Το voice assistant όπως η Αλέξα, η Siri, η Cortana και Google Assistant μας βοηθάνε καθημερινά να μάθουμε για τον καιρό, να μας πει κανένα καλό αστείο ή και να μας βρει το κοντινότερο καφέ ή και fashion store στην περιοχή μας! Ουσιαστικά με μία απλή φωνητική αναζήτηση οι Voice Assistants μπορούν να σας βρουν πληροφορίες στις μηχανές αναζήτησης χωρίς πληκτρολόγηση.

Επίσης, είναι απαραίτητα για αυτό που λένε έξυπνα σπίτια ώστε να μην σηκωνόμαστε από το καναπέ για να βάζουμε μουσική και να κλείνουμε τα φώτα για πιο ρομαντικές καταστάσεις. Είναι αρκετές γρήγορες αναζητήσεις χωρίς να χρειάζεται να πληκτρολογείτε τίποτα.

visual search

Visual Search

Το Visual Search είναι αυτό ακριβώς που ακούγεται. Σας αρέσει κάτι; Τότε μπορείτε να αναζητήσετε ακριβώς αυτό που θέλετε με μία απλή φωτογραφία μέσω του Google Image Lens για παράδειγμα. 

Π.χ. αν θα θέλατε να αναζητήσετε από φίλη σας το καινούργιο της φόρεμα αλλά δεν θα θέλατε να τη ρωτήσετε, μία φωτογραφία αρκεί τις περισσότερες φορές!

Πως βοηθάνε τα Voice Assistant & Visual Search στο Ecommerce;

Συνδυαστικά το Visual Search και Voice Assistant αλλάζουν τις καταναλωτικές συνήθειες αφού με μία απλή φράση ¨Εεει Αλέξα, που μπορώ να αγοράσω ένα καλοκαιρινό φόρεμα κοντά μου” μπορεί να οδηγήσουν εν τέλει στην αγορά από τα αποτελέσματα που θα φέρει.

Καθώς αναπτύσσεται η τεχνολογία τόσο πιο πολύ θα χρησιμοποιείται και από τους καταναλωτές. Όταν οι πλατφόρμες ecommerce προσφέρουν ακριβώς τι αναζητούν οι χρήστες τότε μπορεί να πετύχουν και περισσότερες πωλήσεις και ουσιαστικά κέρδος.

Το customer journey εμπλουτίζεται με περισσότερα touchpoints που τα estores χρειάζονται να βελτιστοποιούν και να είναι accessible με όλους τους τρόπους στους καταναλωτές.

Let's Talk