Apple Vision Pro

Ενώ το Augmented Reality (AR) και το Virtual Reality (VR) tech υπάρχουν εδώ και δεκαετίες μέχρι πρόσφατα δεν ήταν διαθέσιμες τεχνολογίες στο ευρύ κοινό. Τι άλλαξε; Η Meta με VR συσκευές & πρόσφατα η Apple με AR συσκευή δημιουργούν ένα landscape από εφαρμογές τόσο για καθημερινές μας ανάγκες όσο και για την βελτιστοποίηση στην εργασία!

Με την έκπληξη που έκανε για άλλη μια φορά η Apple με το νέο Apple Vision Pro δύσκολα μπορούμε να αντιληφθούμε τι διαστάσεις θα πάρει αυτή η τεχνολογία στο μέλλον.

Το Apple Vision Pro είναι ένα καινοτόμο και προηγμένο εργαλείο που πρόκειται να επανασχεδιάσει τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε και αλληλοεπιδρούμε με τις οπτικές πληροφορίες.

Βασίζεται σε προηγμένες τεχνολογίες μηχανικής μάθησης (Machine Learning) και τεχνητής νοημοσύνης (Artificial Intelligence), το Apple Vision Pro συνδυάζει ισχυρές δυνατότητες αναγνώρισης εικόνων με ασύγκριτη ομαλή ενσωμάτωση στο οικοσύστημα.

Αυτό επιτρέπει στους χρήστες να αναλύουν και να κατανοούν τον κόσμο γύρω τους με ευκολία, ανοίγοντας μια πληθώρα δυνατοτήτων σε διάφορους τομείς και κλάδους.

Με την απαράμιλλη ακρίβειά του και την ταχύτητά του, το Apple Vision Pro επιτρέπει την ανίχνευση αντικειμένων, αναγνώριση προσώπων, κατανόηση σκηνών ή ακόμα και οπτική αναζήτηση.

Με αυτό το εργαλείο η Apple θεσπίζει ένα νέο πρότυπο στην οπτική νοημοσύνη και ανοίγει έναν κόσμο συναρπαστικών δυνατοτήτων τόσο για τους προγραμματιστές όσο και για τους τελικούς χρήστες.

Με αφορμή το παραπάνω ας δούμε πως το AR εντάσσεται στο ecommerce και κάνει το κάνει πιο συναρπαστικό!

Τι είναι το AR Shopping?

Η αγορά με Επαυξημένη Πραγματικότητα ή Augmented reality (AR) επιτρέπει στους καταναλωτές να δοκιμάσουν εικονικά τα προϊόντα μέσω ηλεκτρονικής συσκευής, όπως ένα smartphone ή ένα virtual reality headset.

Αυτή η τεχνολογία επιτρέπει στους πελάτες να αισθανθούν ότι βρίσκονται σε ένα φυσικό κατάστημα αλληλοεπιδρώντας με τα προϊόντα, είτε να τους δείξει πώς θα φαίνονται στα σπίτια τους ή πάνω στα σώματά τους.

Γι' αυτό το λόγο, η Επαυξημένη Πραγματικότητα ή Augmented reality (AR)  προσφέρει εφαρμογές marketing που παρέχουν τη δυνατότητα στους καταναλωτές να ασχοληθούν με προ-αγοραστικές συμπεριφορές, όπως εικονικές δοκιμές ρούχων και μακιγιάζ, καθώς και οπτικοποίηση έπιπλων στα σπίτια τους.

6 AR ecommerce trends για το 2023

1. Social media apps και camera filters

Την αρχή είχε κάνει το Snapchat και Instagram, δίνοντας στα brands την ευκαιρία να δημιουργήσουν AR φίλτρα για τα προϊόντα και το community τους. H Dior, σε καμπάνια του 2021 χρησιμοποίησε τις παραπάνω δυνατότητες και χρησιμοποιεί ακόμα και σήμερα AR.

2. Virtual try-on

Χρησιμοποιείται κυρίως σε παρουσίαση προϊόντων, duh!Με brands όπως η Sephora μπορούν να δοκιμάζουν virtually τα προϊόντα τους για μακιγιάζ, μαλλιά αλλά έχουμε και εφαρμογές σε μόδα!

3. Virtual showroom

Δεν επισκέπτονται fashion showrooms, αλλά οι χρήστες μπορούν να “τοποθετήσουν” προϊόντα όπως έπιπλα στον χώρο τους σε 3D. Σύμφωνα με έρευνα του Shopify μάλιστα, παρατήρησαν 94% αύξηση σε conversions όταν χρησιμοποίησαν παρόμοιες τεχνολογίες για τα eshop τους.

4. Αναβαθμισμένες επιλογές AR εργαλείων και Hardware

Καινοτομίες στη τεχνολογίες σημαίνει και μεγαλύτερη ανάπτυξη στις δυνατότητες. Να μην σας κουράσουμε, αλλά η εκτιμώμενη ανάπτυξη του Mobile AR Market εκτιμάται σε 36.26 billion $$$ το 2026 από 12.45 billion $$$ το 2021.

5. AR καθρέφτες για in-store shopping

Ελπίζω να μην διαβάζατε τόση ώρα AI, γιατί φαντάζεστε να υπήρχε ChatGPT καθρέφτης που να σου μιλάει συνεχώς; Μιλάμε για million dollar idea και πράφιτ. Η τεχνολογία αυτή (AR Mirrors) χρησιμοποιούν σένσορες και επαυξημένη πραγματικότητα που απεικονίζουν με στοιχεία AR. Η MAC Cosmetics έχει χρησιμοποιήσει τέτοια τεχνολογία. Σίγουρα θα βοηθούσε να έχουν μικρότερες ουρές τα δοκιμαστήρια!

6.Gamification

Ναι, είναι γεγονός! Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και AR για gamified shopping experiences, όπως το Tesco, έχοντας ως αποτέλεσμα αύξηση του engagement, brand loyalty, και περισσότερο χρόνο με τα προϊόντα στα καταστήματα!

Μπορείτε να διαβάσετε και παραπάνω εδώ.

Bonus για Shopify owners

Πως να δημιουργήσετε προϊόντα στο eshop σας με Επαυξημένη Πραγματικότητα / Augmented Reality Products

Δείτε εδώ

Let's Talk