Τι περιλαμβάνει το Digital Marketing;

social media

Σε ποιά τμήματα μπορεί να χωριστεί το Digital Marketing?

  • Social Media Marketing

Ένα ισχυρό κανάλι επικοινωνίας με στόχο την αύξηση του brand awareness δημιουργώντας αφοσιωμένο κοινό & δυνητικούς πελάτες! Τα social media σας βοηθούν να χτίσετε σχέσεις εμπιστοσύνης και να κατανοήσετε καλύτερα τους πελάτες σας. Χρησιμοποιήστε τα κατάλληλα κανάλια επικοινωνίας που συμβαδίζουν με την εταιρική σας ταυτότητα και χρησιμοποιεί το target group σας, για να αναδείξετε τα προϊόντα σας και το brand σας!

  • Email Marketing

Από τα best performing κανάλια, το οποίο βοηθάει να χτίσετε στενές σχέσεις με τους πελάτες σας. Επίσης ενημερώνει το κοινό σας με χρήσιμες πληροφορίες και ειδικές προσφορές, αφού έχουν δηλώσει ότι θέλουν να λαμβάνουν νέα σας. Διαβάστε παραπάνω εδώ.

  • Content Marketing

Το marketing περιεχομένου προσελκύει κοινό που ενδιαφέρεται για τις υπηρεσίες σας, αυξάνει τις πωλήσεις και την αναγνωρισιμότητα της επιχείρησής σας επίσης διαμορφώνει τις καμπάνιες σας με βάση την εποχικότητα αλλά και τα ενδιαφέροντα των πελατών σας.

  • Inbound Marketing

Το Inbound Marketing αποτελεί μία νέα στρατηγική marketing, που καταφέρνει να προσελκύσει πιθανούς πελάτες ή leads και να τους οδηγήσει στην επιχείρησή σας μέσω ποιοτικού περιεχομένου.

  • Affiliate Marketing

Η βασική ιδέα του Affiliate Marketing είναι η προώθηση προϊόντων ή υπηρεσιών μίας επιχείρησης μέσω ξεχωριστών ατόμων εκτός εταιρείας(affiliate). Οι affiliates ουσιαστικά προωθούν τις υπηρεσίες και τα προϊόντα του brand σας και όταν το κοινό που σας γνώρισε μέσω των affiliates, πραγματοποιήσουν μία αγορά, τότε εκείνοι κερδίζουν μία προμήθεια από την αγορά.

  • Performance Marketing

Η επικοινωνία με τον πελάτη θα προσωποποιηθεί, κάνοντας τον να νιώσει οικεία με το brand σας, κατακτώντας μία θέση στις αγοραστικές του επιλογές! Το performance marketing αποτελεί μία στρατηγική βασισμένη στη συνεχή αξιολόγηση των data και τη συμπεριφορά του κοινού απέναντι στις διαφημίσεις, ώστε να κάνουμε τις απαραίτητες αλλαγές και να φέρουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Το Performance Marketing μπορούμε να το χωρίσουμε σε:

  • Google Ads (SEM)

Εμφανιστείτε εκεί που ο χρήστης ψάχνει για την υπηρεσία σας. Στη σύγχρονη πραγματικότητα όταν θέλουμε να ψάξουμε το οτιδήποτε η πρώτη μας ενέργεια είναι να το googlάρουμε! Έχει μπει στην καθημερινότητα μας και ουσιαστικά όταν κάποιος ψάχνει κάτι, σημαίνει ότι του έχει δημιουργηθεί η ανάγκη για το συγκεκριμένο θέμα είτε αυτό πρόκειται για πληροφορία ή προϊόν ή υπηρεσία! Οπότε εφόσον αναζήτεί ο χρήστης για την δικιά σας υπηρεσία, πρέπει να του καλύψετε την ανάγκη, βγαίνοντας πρώτοι στις αναζητήσεις!

  • Facebook (Meta) Ads (Social Media Advertising)

Το όνομα άλλαξε αλλά οι πλατφόρμες παραμένουν (προς το παρόν) ίδιες. Εδώ τα πράγματα είναι διαφορετικά. Το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων βρίσκεται στα social media και σύμφωνα με στατιστικές, οι περισσότεροι καθημερινά. Οι συγκεκριμένες διαφημίσεις δεν καλύπτουν ανάγκες αλλά προσπαθούν να δημιουργήσουν! Ωραίες φωτογραφίσεις, δημιουργικά βίντεο προσπαθούν να μεταδώσουν τα οφέλη και την αισθητική ενός προϊόντος ή μιας υπηρεσίας, που έχοντας την σωστή στόχευση κοινού, να κάνουν τον καταναλωτή να σκεφτούν και στο τέλος να αγοράσουν!

  • Linkedin Ads

Η νούμερο 1 πλατφόρμα για B2B Marketing! To LinkedIn αποτελεί μία πλατφόρμα social media όπου τα προφίλ είναι επαγγελματικά και οι περισσότερες εταιρείες, ψάχνουν τους νέους υποψηφίους συνεργάτες τους μέσα από την πλατφόρμα. Η διαφήμιση στο LinkedIn είναι από τις πιο ακριβές λύσεις αλλά υπάρχει λόγος, διότι η στόχευση είναι πολύ συγκεκριμένη. Μπορείς να στοχεύσεις σε κοινό ανάλογα με την επαγγελματική του θέση, τον κλάδο, το μέγεθος της εταιρείας που εργάζεται αλλά και την προϋπηρεσία του!

  • TikTok Ads

Η νούμερο 1 πλατφόρμα για κατανάλωση περιεχομένου video! Το TikTok αποτελεί μία πλατφόρμα που φιλοξενεί όλων των ειδών περιεχόμενο για όλα τα niches και γούστα, από το πιο fun και σε dances αλλά και σε educational και informational content. Τα brands μπορούν να δείξουν έναν διαφορετικό χαρακτήρα από τα υπόλοιπα κανάλια, να χρησιμοποιήσουν την δημιουργικότητα τους για να επικοινωνήσουν μοναδικά μηνύματα αλλά και να αναδείξουν και το brand τους ως employer (να κάνουν δηλαδή employer branding και να τραβήξουν ταλέντα από όλον τον κόσμο.

Let's Talk