Back to School: Ευκαιρίες για τα eshops

Είναι πάλι αυτή η εποχή του χρόνου! Καθώς το καλοκαίρι φτάνει στο τέλος του, οι αγορές για την επιστροφή στα σχολεία είναι ήδη στο μυαλό πολλών καταναλωτών.

Νέα αθλητικά παπούτσια, σχολικά είδη και ρούχα. Υπάρχει κάτι που ισχύει πάντα για την επιστροφή στα σχολεία μετά από ένα μακρύ καλοκαίρι: οι γονείς και οι μαθητές είναι σε πλήρη λειτουργία αγορών.

Αλλά τι σημαίνει αυτό για τα ηλεκτρονικά καταστήματα;

Σημαίνει κορυφαία περίοδο πωλήσεων για τα σχολικά και παιδικά είδη!

Το πότε κάνουν αγορές οι καταναλωτές για τα σχολικά είδη, πόσο αναμένεται να ξοδέψουν, ποια είναι η ζήτηση και ποια προϊόντα είναι αρκετά σημαντικά και μπορεί να βοηθήσει τα ηλεκτρονικά καταστήματα να εκμεταλλευτούν πλήρως αυτήν την περίοδο αγορών για να ανεβάσουν το τζίρο των e-shops τους.

Ανακαλύψτε τις προβλέψεις για το back to school season του 2023 και μάθετε πώς μπορείτε να ανταπεξέλθετε στον αυξημένο ανταγωνισμό στις ηλεκτρονικές αγορές και ποιες digital marketing στρατηγικές μπορείτε να υιοθετήσετε για να ξεχωρίσετε για το 2023.

Simsons I wish they taught shopping in school
Ακολουθήστε τις τάσεις και τα δεδομένα που αφορούν τις προτιμήσεις των καταναλωτών και τις αναζητήσεις λέξεων κλειδιών που σχετίζονται με τις αγορές για το σχολικό έτος μέσω των εργαλείων που προσφέρει η Google ή επικοινωνήστε μαζί μας, καθώς και αυξήστε την παρουσία σας στα social media μέσω οργανικών posts και διαφημίσεων.

Προσαρμόστε την προσέγγισή σας στο μάρκετινγκ, ανάλογα με τον τύπο των προϊόντων που προσφέρετε και τον στόχο του κοινού σας.

Tάσεις στο ηλεκτρονικό εμπόριο για το back to school 2022:

Σύμφωνα με το National Retail Federation, το 56% των γονέων είχε ήδη ξεκινήσει τις αγορές για την επιστροφή στο σχολείο από τον Ιούλιο του 2022, 5% πάνω από τον Ιούλιο του 2021.

Το 2022, 49% των αγορών για το back-to-school πραγματοποιήθηκε στα φυσικά καταστήματα, αυξημένο κατά 6% από το 2021. Σηματοδοτεί μία επιστροφή στα καταστήματα αλλά παραμένει ακόμα κάτω από τα επίπεδα προ-πανδημίας. Ολοένα και περισσότεροι γονείς και μαθητές κάνουν τις αγορές τους online, ενώ ψάχνουν για προσφορές και εκπτώσεις στα σχολικά είδη.

Το value για τους shoppers δεν αρχίζει και σταματάει στις προσφορές. Υπάρχουν brands που προσπαθούν να επικοινωνήσουν και άλλα πράγματα πέρα των εκπτώσεων. Για παράδειγμα, για τους γονείς έχει αξία η έμφαση στην ευεξία του παιδιού τους, ιδίως μετά την πανδημία.

Αυτό σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις πρέπει να έχουν μια ισχυρή διαδικτυακή παρουσία για να φτάσουν το κοινό τους.

Προβλέψεις για το Back to School το 2023

Οι γονείς ξεκινούν τις αγορές τους νωρίς.

Σύμφωνα με την Amazon:

  • 77% των καταναλωτών έχουν ξεκινήσει ήδη το shopping για το back-to-school
  • ενώ 22% αναμένεται να ξεκινήσουν τον Αύγουστο
  • Η αύξηση των αναζητήσεων λέξεων κλειδιών για το back-to-school είναι 147% πάνω φέτος σε σύγκριση με μία πτώση το 2022. 

Φέτος, αναμένεται αύξηση της αγοράς των σχολικών ειδών σε σύγκριση με το 2022, σύμφωνα με το Consumer Trends Report.

Το National Retail Federation στην Αμερική αναμένει αύξηση 5$ δισεκκατομυρίων σε σύγκριση με πέρυσι.

Στην Ελλάδα, δεν υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία ακόμα. Παρόλα αυτά, με την πανδημία να έχει υποχωρήσει τα σχολεία αναμένονται να γεμίσουν και οι γονείς θέλουν να προμηθεύσουν τα παιδιά τους με τα κατάλληλα εφόδια για μία υπέροχη σχολική χρονιά. 

6 Tips για Back to School Marketing το 2023:

  • Οι γονείς αναζητούν τρόπους να εξοικονομήσουν χρήματα.
    Προσφέρετε ειδικές προσφορές για να τραβήξετε την προσοχή τους, όπως "αγόρασε ένα, πάρε ένα δώρο", προσφορές με δώρα για αγορές άνω του ορίου, ή διαγωνισμούς. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τα social media για να προωθήσετε τις προσφορές σας, όπως να διοργανώσετε ένα διαγωνισμό όπου οι αγοραστές μπορούν να κερδίσουν ένα κουπόνι αγορών διαμοιράζοντας μια φωτογραφία του παιδιού τους με τα νέα σχολικά είδη στο Instagram. Δημιουργήστε μια αίσθηση επείγοντος.Οι γονείς γνωρίζουν ότι η περίοδος της επιστροφής στα σχολεία είναι μια σύντομη περίοδος προσφορών.
  • Προσφέρετε ποικιλία επιλογών για αποστολή και παράδοση. 
    Οι γονείς είναι απασχολημένοι και δεν έχουν χρόνο να περιμένουν για τις αγορές τους να φτάσουν. Κάντε την ζωή τους πιο εύκολη προσφέροντας ποικιλία επιλογών πληρωμής, shipping, συμπεριλαμβανομένης της δωρεάν αποστολής για παραγγελίες άνω του ορίου που έχετε ορίσει. Μπορείτε επίσης να προσφέρετε την δυνατότητα αγοράς online και παραλαβής από το κατάστημα. Προωθήστε ειδικές προσφορές.
  • Δημιουργήστε μια αίσθηση επείγοντος (sense of urgency).
    Για παράδειγμα τρέχοντας μετρητές αντίστροφης μέτρησης (countdowns) στο eshop σας. Μπορείτε επίσης να προσφέρετε έκπτωση ή προσφορά για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Βάζοντας στον καταναλωτή ένα περιορισμένο χρονικό περιθώριο για να κάνει τις αγορές του, εκμεταλλεύοντας τις προσφορές, αυξάνετε την πιθανότητα ολοκλήρωσης της αγοράς στο ηλεκτρονικό κατάστημα και στο φυσικό κατάστημα σας.
  • Εξατομικεύστε την εμπειρία αγορών.
    Οι γονείς αναζητούν μια εμπειρία αγορών που προσαρμόζεται στις συγκεκριμένες τους ανάγκες. Χρησιμοποιήστε δεδομένα πελατών για να εξατομικεύσετε τις προτάσεις και τις προσφορές σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να προτείνετε σχολικά είδη βάσει της τάξης που πάει το παιδί, ή να προτείνετε ρούχα που ταιριάζουν με την ηλικία του.
  • Χρησιμοποιήστε τα social media.
    Συνδεθείτε έτσι με τους γονείς και προωθήσετε τις προσφορές σας σε όλα τα social media κανάλια που βρίσκεται ο γονιός. Μοιραστείτε φωτογραφίες των προϊόντων σας, διοργανώστε διαγωνισμούς και απαντήστε σε ερωτήσεις. Ξεκινήστε καμπάνιες και διαφημίσεις στη meta (Facebook & Instagram). Οι επιλεγμένες διαφημίσεις στα social media μπορούν να είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να φτάσετε τους γονείς και τους μαθητές που ενδιαφέρονται για τα προϊόντα σας.
  • Εφαρμόστε Google shopping και Google search ads.
    Σας δίνουν τη δυνατότητα να επωφεληθείτε από τα πλεονεκτήματα των διαφημίσεων στο διαδίκτυο: να προβάλλετε τις διαφημίσεις σας στα κατάλληλα άτομα, στο κατάλληλο μέρος, την κατάλληλη στιγμή. Οι γονείς θα κάνουν αρκετές αναζητήσεις σε συγκεκριμένα προϊόντα (σχολικές τσάντες, παγούρια, ταπερ φαγητού κλπ.).


Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, οι λιανοπωλητές και τα e-shops μπορούν να διασφαλίσουν ότι είναι στην κατάλληλη θέση για να πετύχουν κατά τη διάρκεια της περιόδου αγορών για σχολικά είδη στο ηλεκτρονικό εμπόριο.


Πέραν των παραπάνω συμβουλών, βεβαιωθείτε ότι το website σας είναι mobile friendly, ώστε οι αγοραστές να μπορούν να περιηγηθούν και να αγοράσουν τα προϊόντα σας εύκολα στο e-shop, οδηγώντας σε περισσότερες πωλήσεις!
Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι κάνουν αγορές από φορητές συσκευές, όπως κινητά τηλέφωνα και tablet.


Αξιοποιώντας αυτές τις στρατηγικές μάρκετινγκ, θα είστε σε θέση να ενισχύσετε την παρουσία σας στην αγορά και να αυξήσετε τον αριθμό των πωλήσεων, επιτυγχάνοντας θετικά αποτελέσματα για την επιχείρησή σας.

Contact form

Add a short description for this section

Heading

Add your store address or
your store hours

Heading

Add your store address or
your store hours

Let's Talk