Ανάπτυξη ηλεκτρονικού εμπορίου!

Γιατί το ηλεκτρονικό εμπόριο αναπτύσσεται τόσο γρήγορα; Η απάντηση βρίσκεται στη ταχεία υιοθέτηση των smartphones, στην εύκολη και γρήγορη πρόσβαση στο internet αλλά και στην ευκολία των συναλλαγών από οπουδήποτε ανά πάσα στιγμή. Όλοι αυτοί οι λόγοι, λοιπόν, καθιστούν το ηλεκτρονικό εμπόριο απαραίτητο και κερδοφόρο.

Πυλώνες του Ecommerce Growth


Market Analysis


Με γνώμονα το industry του brand και με το brief που θα μας δοθεί, θα μπορέσουμε να διαμορφώσουμε μία πρώτη εικόνα για το κοινό σας. Μπορεί να γνωρίζετε το κοινό των αγοραστών σας, αλλά γνωρίζετε ποιες είναι οι ανάγκες και τα ενδιαφέροντά τους; Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε τα βασικά χαρακτηριστικά των ανθρώπων που στοχεύουμε. Η ύπαρξη διαφορετικών αλλά συγκεκριμένων personas μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την αποτελεσματικότητα των Πωλήσεών σας.Social Media Marketing


Το social media marketing, είναι το σύνολο ενεργειών που χρησιμοποιούμε για να προωθήσουμε ένα brand ή μία επιχείρηση μέσω των social media. Πιο συγκεκριμένα, βοηθάει την επιχείρηση να διευρύνει το brand awarness της, να χτίσει σχέσεις με το κοινό της και να αυξήσει τους δυνητικούς πελάτες και τις πωλήσεις της. Πρέπει ωστόσο να προβούμε στην επιλογή της κατάλληλης πλατφόρμας για να ξεκινήσουμε τη στρατηγική μας. Κάθε επιχείρηση, ανάλογα το αντικείμενό της, το ύφος της και τον κλάδο της, επιλέγει διαφορετικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης.Meta Ads


Με τις πλατφόρμες του Facebook & του Instagram μπορούμε να στοχεύσουμε και να βρούμε νέους πελάτες για την επιχείρηση σας. Οι δυνατότητες στόχευσης των Meta Ads είναι απίστευτα ισχυρές, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να προσεγγίσουμε το κοινό με βάση τα ενδιαφέροντα, τα δημογραφικά στοιχεία, την τοποθεσία, τις συμπεριφορές αγορών, καθώς και άλλων επιπλέον επιλογών. Οι διαφημίσεις στις πλατφόρμες αυτές θα σας βοηθήσουν να επιταχύνετε τα επιθυμητά αποτελέσματα για την επιχείρηση σας!Google Ads


Διαφημιστείτε και βγείτε πρώτοι στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google. Η δημιουργία διαφημίσεων στη Google βοηθάει τους πελάτες να επιλέξουν την επιχείρηση σας. Δημιουργούμε λοιπόν, μαζί τα keywords αναζήτησης που έχουν σχέση με την επιχείρηση σας, το ημερήσιο budget και το μέγιστο ποσό που θέλετε να πληρώσετε όταν κάποιος κάνει κλικ στη διαφήμιση σας.


 

Email Marketing


Το Email marketing αποτελεί μια από τις βασικότερες στρατηγικές διαφήμισης και καλό θα ήταν να ενταχθεί στο διαφημιστικό πλάνο μίας επιχείρησης. Το email marketing βοηθάει την επιχείρηση στην αναθέρμανση των σχέσεων με τους ήδη υπάρχοντες πελάτες της, στην αποστολή διαφημιστικών καμπανιών για την απόκτηση νέων πελατών, στην εξατομίκευση του περιεχομένου προσδίδοντας αξία στους subscribers, και στην αύξηση της επισκεψιμότητας του site της επιχείρησης!Influencer Marketing


Το Influencer Marketing, αναφέρεται στην προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών, μέσω της εκμετάλλευσης ενός ήδη εδραιωμένου κοινού, το οποίο έχει αναπτύξει ένας Influencer, δηλαδή ένας χρήστης των Social Media, με σημαντικό αριθμό ακολούθων. Οι Influencers έχουν αναπτύξει μια ισχυρή και προσωπική σχέση με το κοινό τους, αναρτώντας, συχνά, πρωτότυπο, και ενδιαφέρον Content, το οποίο τραβά την προσοχή των Followers τους και εξασφαλίζει τη σταθερή επισκεψιμότητα των σελίδων τους. Άρα μέσω των Influencer Campaigns μια επιχείρηση πετυχαίνει την αύξηση του brand awareness, την απεριόριστη και συνεχή προβολή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς και τη δημιουργία πολύτιμων και μακροπρόθεσμων συνεργασιών!


Ecommerce Growth

Απορίες σχετικά με το Ecommerce Growth

1Μπορώ να χρησιμοποιήσω μόνο μια από τις παραπάνω στρατηγικές για την επιχείρηση μου;
  • Εννοείται πως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο μια απο τις στρατηγικές αυτές, ωστόσο ο συνδυασμός αυτών θα επιφέρει πιο γρήγορα τα επιθυμητά αποτελέσματα.
2 Πρέπει να έχω οπωσδήποτε Social Media για την επιχείρηση μου;
  • Η απάντηση είναι πως ναι, αλλά όχι σε όλα τα κανάλια. Η επιλογή των κατάλληλων καναλιών (Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn, TikTok κλπ) εξαρτάται καθαρά από το industry της επιχείρησης σας και από το κοινό στο οποίο απευθύνεστε.
3Αν έχω ήδη Social Media για την επιχείηση μου, είναι αυτό αρκετό;
  • Το να είστε ενεργοί στα social media platforms σίγουρα βοηθάει αλλά δεν είναι αρκετό. Χρειάζόμαστε σίγουρα στοχευμένες διαφημίσεις μέσα στις συγκεκριμένες πλατφόρμες μέσω των Meta ads, Google ads κλπ ώστε να απευθυνθούμε συγκεκριμένα στα κοινά που μας ενδιαφέρουν.

Let's Talk!